Wat is Zirkonia?

Gepubliceerd op 27 januari 2021 om 13:05

Wat is Zirkonia

Wat is Zirkonia?

Zirkonia zit in veel van onze sieraden verwerkt, maar wat is het precies? Waar wordt het van gemaakt? Wat is Zirkonia waard? Blijft Zirkonia lang mooi? Wat is het verschil tussen Zirkonia en diamant?

In dit artikel geven wij kort antwoord op al deze vragen. Dus ben jij benieuwd naar wat Zirkonia precies is, lees dan verder!

 

Wat is Zirkonia?

Zirkonia wordt door de mens zelf gemaakt, waardoor Zirkonia een kunstmatig kristal is. Dit betekent dat het dus geen echte edelsteen is, maar dit verschil is moeilijk te zien met het blote oog.

Zirkonia is van zichzelf kleurloos, maar alle kleuren van de regenboog kunnen worden toegevoegd. Ook glinstert Zirkonia erg mooi, waardoor het veel lijkt op diamant.

 

Waar wordt Zirkonia van gemaakt?

Door de twee elementen, zirkonium en zirkonium oxide, tot 5000 graden te verhitten en te laten smelten ontstaat Zirkonia. Wanneer de steen is afgekoeld kan het in dezelfde vorm worden geslepen als een diamant. Daarom is Zirkonia een goede vervanging voor diamant.

 

Hoeveel is Zirkonia waard?

Zirkonia is een paar euro waard, omdat het een synthetische kristal is en eindeloos gemaakt kan worden. Toch heb je wel waar voor je geld, omdat het er luxe uitziet en lang mooi blijft.

 

Blijft Zirkonia lang mooi?

Ja, Zirkonia blijft lang mooi. Zirkona is vrij hard, waardoor het goed bestand is tegen krassen. Wel zie je bij Zirkonia sneller slijtage dan bij een echte edelsteen, zoals diamant.

 

Wat is het verschil tussen Zirkonia en diamant?

Diamant is veel zeldzamer, omdat het een natuurlijk product is. Zirkonia kan daarentegen eindeloos gemaakt worden. Hierdoor is de waarde van diamant een stuk hoger, dan de waarde van Zirkonia.

Zirkonia is een zuiverder product, doordat het zonder foutje wordt geproduceerd. Ook kan Zirkonia in alle kleuren gemaakt worden. Diamant kan gekleurd zijn, maar hier heb je geen invloed op, omdat het een natuurlijk product is.

 

Bronnen:

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.